Sukob policije i demonstranata

Tokom protesta u Parizu uhapšeno 113 osoba

 • Izvor: Anadolija
 • 21.03.2023. 08:47

Tokom protesta koji su u ponedjeljak održani u različitim dijelovima Pariza, nakon što je usvojen kontroverzni plan penzione reforme, uhapšeno je 113 osoba.

Francuski poslanici odbacili su u ponedjeljak prijedloge za izglasavanje nepovjerenja Vladi, što je dovelo do usvajanja kontroverznog plana penzione reforme u Francuskoj.

U Parizu je došlo do napetosti između demonstranata i policije. 

Demonstranti u glavnom gradu Francuske okupili su se na različitim mjestima kao što su stanica Saint-Lazare, Trgovi Republike i Bastilja.

Demonstranti su rušili kante za smeće nagomilane na ulicama glavnog grada i zapalili smeće.

Lokalni mediji su objavili da je u Parizu uhapšeno 113 demonstranata.

Reforme uključuju podizanje starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine, kao i najmanje 43 godine rada da bi se ostvarilo pravo na punu penziju. Plan je izazvao bijes građana otkako je objavljen prošle godine, a masovni protesti i štrajkovi održavaju se od januara širom zemlje.

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.