Odbacio optužbe

Tramp: Ne mogu dobiti pošteno suđenje u Njujorku

  • Извор: СРНА
  • 31.03.2023. 11:03

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da ne može dobiti pošteno suđenje u Njujorku, nakon što je Tužilaštvo Menhetna pokrenulo sudski postupak protiv njega.

"Oni su samo iznijeli ove lažne, korumpirane i sramne optužbe protiv mene, jer ja stojim uz američki narod, a znaju da ja ne mogu dobiti pošteno suđenje u Njujorku", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth social".

Pozivajući se na neimenovane izvore, Si-En-En je objavio da se Tramp suočava sa 34 tačke optužnice povezane sa falsifikovanjem poslovne evidencije i da se očekuje da se bivši predsjednik pojavi pred sudom u utorak, 4. aprila.

Očekuje se da će okružni tužilac u Menhetnu Alvin Brag pregovarati o potencijalnoj predaji Trampa. Ukoliko Tramp pristane da se preda, biće fotografisan i uzeće se njegovi otisci u instituciji države Njujork.

Okružno tužilaštvo ispituje navodnu ulogu Trampa u zataškavanju i plaćanju ćutanja porno glumice Stormi Danijels tokom predsjedničkih izbora u SAD 2016. godine. Tramp je odbacio optužbe da je imao aferu sa Danijelsovom.

Тагови: