Након предсједничких избора

Трамп: Путин ће због мене ослободити Гершковича

  • Извор: СРНА
  • 23.05.2024. 11:04

Бивши предсједник САД Доналд Трамп објавио је на друштвеној мрежи "Трут соушл" да ће искористити односе са предсједником Русије Владимиром Путином да се из руског затвора ослободи новинар листа "Вол стрит џурнал" Еван Гершкович.

Он је навео да ће се то догодити убрзо након предсједничких избора у САД у новембру, на којима ће покушати да побиједи актуелног предсједника Џозефа Бајдена и врати се у Бијелу кућу.

"Еван Гершкович, новинар `Вол стрит џурнала` који је у затвору у Русији, биће ослобођен готово одмах након избора, али дефинитивно прије него што ја преузмем дужност. Он ће бити код куће, безбједан и са својом породицом. Владимир Путин, предсједник Русије, учиниће то за мене, али не за било кога другог, и нећемо ништа платити!", написао је Трамп.

Трамп се није позвао на било какве конкретне контакте са Путином нити је навео на основу чега вјерује да ће руски лидер ослободити Гершковича, пише Ројтерс.

Гершкович је ухапшен у Русији у марту прошле године, на основу сумње за шпијунирање.

Он је одбацио наводе о шпијунирању, као и Бајденова администрација.

Гершкович се налази у затвору у Москви, а још није одређен датум за почетак суђења против њега.

Путин је у фебруару изјавио да је могуће ослобађање Гершковича у замјену за ослобађање једног руског држављанина који се налази у затвору у Њемачкој због наводног убиства. 

Пратите нас и путем Вибера