Prvi intervjuu otkad je protiv njega podignuta optužnica

Tramp: Rusija nije digla u vazduh Sjeverni tok!

  • Извор: Агенције
  • 12.04.2023. 10:58

U prvom intervjuu otkad je protiv njega podignuta optužnica bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da neće reći ko stoji iza sabotaže na Sjevernom toku.

"Ne želim nevolje svojoj zemlji, pa neću odgovoriti. Mogu samo da kažem ko ovo nije uradio – to je Rusija", odgovorio je on na pitanje novinara "Foks njuza" Takera Karlsona ko je kriv za eksploziju gasovoda.

Ruski “trgovac smrću” pozvao Trampa da dođe u Rusiju: U SAD-u mu je ugrožen život!

Ruski “trgovac smrću” pozvao Trampa da dođe u Rusiju: U SAD-u mu je ugrožen život!


Tramp je rekao i da je tokom svog predsjedničkog mandata često razgovarao s ruskim liderom Vladimirom Putinom na temu Ukrajine i da je u riječima svog kolege video ljubav prema toj zemlji.

"Vidio sam da je voli i da je smatra dijelom Rusije. Rekao sam mu: To se neće desiti dok sam ja predsjednik. Imali smo veoma dobre odnose. Vidi, ja sam najgora stvar koja mu se desila. Zatvorio sam njegov gasovod. Nikada niste čuli za Sjeverni tok dok nisam došao na vlast. Severni tok 2 je bio njihov gasovod. I imao sam sjajan odnos (sa Putinom)", rekao je Tramp u intervjuu "Foks njuzu".

Trampov advokat: Cilj odbacivanje optužnice

Trampov advokat: Cilj odbacivanje optužnice


O liderima Rusije, Kine i Sjeverne Koreje rekao je pak da su među najpametnijim političarima na svetu.

"Svi su oni najbolji. Naši momci nisu i nikada nisu bili. Ovi ljudi su najbolji u svojoj igri", izjavio je Tramp odgovarajući na pitanje kako vidi ove svjetske lidere.

Govoreći o kineskom predsjedniku Si Đinpingu, okarakterisao ga je kao "briljantnog čoveka".

Tramp se u razgovoru s Takerom Karlsonom dotakao i sadašnjeg predsjednika SAD Džozefa Bajdena rekavši da je nerealno da će njegov rival iz redova demokrata ostati u izbornoj trci za mandat 2024, napominjući da "nešto nije u redu sa aktuelnim američkim liderom".

Stormi Danijels stala u odbranu Trampa: Ne treba da ide u zatvor zbog mene

Stormi Danijels stala u odbranu Trampa: Ne treba da ide u zatvor zbog mene


"Vidite, gledam ga baš kao i vi. Po mom mišljenju, gotovo da je neprihvatljivo da to kažem, ali ne mogu da zamislim da je to moguće. Nešto nije u redu sa njim", izjavio je Tramp.

S tim u vezi, bivši predsednik je podsjetio na nedavni Bajdenov razgovor s jednim novinarem tokom kojeg je upitan da li namjerava da se kandiduje, ali on nije mogao da direktno odgovori zaplevši se u nepovezane rečenice.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.