Бивши предсједник САД

Трамп затражио од судије да му укине забрану говора

  • Извор: Танјуг
  • 05.06.2024. 07:01

Бивши предсједник САД Доналд Трамп замолио је судију који је задужен за његов случај због оптужби фалсификовање пословних докумената како би прикрио исплате бившој порно глумици Сторми Данијелс уочи избора 2016. године, да му уклони забрану говора у јавности поводом тог случаја.

Трамп је прошле недјеље проглашен кривим, а прије него што је суђење почело у априлу, судија Хуан Мерчан ограничио је Трампове јавне изјаве о поротницима, свједоцима и другима који су укључени у случај, јер су тужиоци неке његове изјаве назвали "пријетећим".

- Сада, када је суђење завршено, забринутост владе и суда не оправдавају даље рестрикције на право из Првог амандмана предсједника Трампа -  написао је адвокат одбране Тод Бланш, пренио је Ројтерс.

Порота у Менхетну прошле недјеље је Трампа прогласила кривим по свих 34 тачака оптужнице за фалсификовање пословних записа како би прикрио плаћање од 130.000 долара глумици из филмова за одрасле Сторми Данијелс прије избора 2016. о сексуалном сусрету који она тврди да су имали.

Трамп негира да је имао однос са Данијелс и обећао је да ће се жалити на пресуду.

Судија Мерчан је рекао да ће коначна пресуда бити донијета 11. јула.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: