Корисно

Трикови за прикривање израста

  • Извор: Б92
  • 25.09.2023. 20:05

Жене знају какве муке са собом носи фарбана коса, али постоје и неки трикови који ће вам олакшати обавезан одлазак код фризера бар једном мјесечно.

Да би вам фарба на коси била постојанија, избјегавајте прање косе у врелој води. Неколико дана прије фарбања косу не перите, јер природна уља помажу да се фарба боље прими. Осим тога, не перите косу неколико дана након фарбања.

А ево и неких додатних трикова који ће вам помоћи у периоду од фарбања до фарбања.

Ако вам је коса офарбана у нијансу тамнију од природне, тада помаже сијенка за очи што сличнија природној боји косе. Нанесите је широм четкицом на израст и привремено се неће толико видјети.

Ако сте косу офарбали у нијансу свјетлију од природне и израст вам је тамнији, тад узмите шампон за суво прање или дјечји пудер. Једно или друго посипајте по израсту и протрљајте прстима или нанесите широм четкицом за руменило.

У данашње вријеме постоји пуно препарата који олакшавају живот женама, па у продавницама можете пронаћи посебне препарате за прикривање израста, а личе на маскару за трепавице. Производе их у неколико боја, а прикривају израст од прања до прања косе. Такође, прелив за косу добар је избор за скривање израста између фарбања, а осим тога ће освјежити постојећу боју.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.