Ђовани Падовани

Тукао дјевојку чекићем до смрти: Италијански фудбалер (28) осуђен на доживотну робију!

  • 13.02.2024. 20:51

Италијански фудбалер и модел Ђовани Падовани (28) осуђен је на доживотну казну затвора због тога што је претукао своју бившу дјевојку до смрти, користећи разне предмете, укључујући и баштенске елементе.

Он је Алесандру Матеуци (56) усмртио клупом коју је пронашао испред њеног стана у Болоњи, а тај случај из љета 2022. године згрозио је читаву јавност у Италији.

Алесандра је разговарала са сестром телефоном, када су кроз "жицу" одјекнули крици убијене. Падовани ју је тукао до смрти, најприје чекићем, а онда песницама, бејзбол-палицом, а на крају и клупом коју је пронашао у башти близу њеног стана у Болоњи.


Он је смислио монструозни план да је сачека пред домом, након што је претходно саиграчима у свом тиму, италијанском четвртолигашу Санкаталдесеу, рекао да не може на тренинг. Потом се сакрио и испрва почео да је удара штапом, што је са друге стране "жице" преко телефона чула њена сестра.

"Веома га се плашила, јер је постао посесиван и није жељела да га пусти у кућу", говориле су комшије о фудбалеру-убици. Њена сестра је преко телефона чула жртву да је изашла из аутомобила и да је почела да вришти: "Немоој Ђовани, немој молим те, помозите ми".

"Била сам на телефону, одмах сам позвала полицију и одмах је отишла на мјесто злочина", рекла је она након убиства. 

Алесандра је испрва давала знаке живота, а подлегла је повредама у болници. Са фудбалером је била у вези око годину дана, али су већину времена провели раздвојени, јер је она живјела у Болоњи, а он на Сицилији, на југу земље. Њена сестра открила је да је у том односу и прије кобног дана било насиља и да је фудбалер-убица претходно разбијао посуђе и сијалице, лампе у њеном дому у Болоњи. Када су раскинули константно јој је слао поруке и позивао је на мобилни телефон и након свега пријавила га је надлежнима због прогањања, али га ни то није зауставило.

Прије злочина је наводно покушавао и да оштети њен аутомобил, па чак и да се попне на њен балкон, само да би дошао до ње. Страх је био више него оправдан и није успјела да се спаси. Судија на суду у Болоњи, Доменико Паскваријело, донио је одлуку о доживотној робији за фудбалера за само два сата.

Наводно, фудбалер се бранио тврдњом да није био урачунљив у вријеме напада. "Нисам био добро, јер особа која је добро не убија друго људско биће. У кошмару сам. Извините, ово је већи терет за мене од затвора", говорио је фудбалер на суду. У вријеме када се догодио злочин, јавност је била огорчена системом заштите жртава и оних који пријаве насиље, јер је Алесандра страдала иако је надлежнима јавила да је угрожена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.