ATV

Požar izazvalo curenje plina

U Meksiku gorio okean, izbio požar u podvodnom cjevovodu

 • 03.07.2021. 10:10

U petak je ugašen požar na površini okeana zapadno od meksičkog poluostrva Yucatan, objavila je državna naftna kompanija Pemex, navodeći kako je incident izazvalo curenje plina iz podvodnog cjevovoda.


Na društvenim mrežama pojavile su se snimke vatrene stihije koja je sukljala iz vode i nalikovala na rastopljenu lavu. Korisnici mreža su je prozvali "vatrenim okom" zbog njenog kružnog oblika, piše Reuters.

Kompanija Pemex je navela kako je trebalo više od pet sati da se požar u potpunosti ugasi.

Nije poznato što je gorjelo na površini okeana

Vatra je krenula u podvodnom cjevovodu Pemexove naftne platforme Ku Maloob Zaap, najvažnije u toj firmi. Kompanija je navela kako u incidentu nije bilo povrijeđenih i da je pokrenula istragu o uzroku požara.

Angel Carrizales, direktor meksičke regulatorne agencije ASEA, napisao je na Twitteru da požar "nije izazvao nikakvo izlijevanje", ali nije objasnio što je to onda tačno gorjelo na površini okeana.

Naftna platforma Ku Maloob Zaap najveći je Pemexov proizvođač sirove nafte i proizvodi više od 40% od gotovo 1.7 miliona barela dnevne proizvodnje.

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.