Mali

Ubijene najmanje 134 osobe

  • 23.03.2019. 21:46

Nepoznati napadači ubili su najmanje 134 osobe u dva sela u centralnom dijelu Malija, izjavio je danas lokalni zvaničnik Mulaje Gvindo.

Napadnuta su sela Ogosagu i Velingara, a najveći broj stradalih su članovi plemena Fulani. Napadači obučeni u tradicionalnoj odjeći lovaca opkolili su selo Ogosavu, gdje je ubijeno najmanje 134 osobe.

"Žandarmi su pronašli 134 tijela, ali na osnovu njihovih izjava broj žrtava nije konačan", rekao je Gvindo.

On je istakao da napadnuto i selo Velingara, gdje, takođe, žive Fulani i da ima žrtava, ali da ne zna tačan broj.

Bezbjednosni izvori navode da među ubijenima ima žene, djece i starijih ljudi.

Јedan mještanin kaže da sve ukazuje na to da je riječ o odmazdi za napad u kojem su tokom prošle sedmice poginula 23 vojnika, a odgovornost je juče preuzela organizacija povezana sa Al Kaidom.

Grupacija je saopštila da je napad bio odmazda za nasilje koje je počinila vojska Malija protiv nacionalne manjine Fulani.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм