Liverpul

Ubio devetogodišnju djevojčicu, policija objavila snimke monstruma u bjekstvu

  • Извор: Мондо.рс
  • 02.09.2022. 10:08

Na snimku, koji je objavila policija, vidi se osumnjičeni za ubistvo devetogodišnje Olivije Prat Korbel koji bježi iz kuće u kojoj je ubijena djevojčica.

Policija je saopštila da su dva pištolja upotrijebljena u pucnjavi 22. avgusta koja je potresla grad Liverpul i šire.

Glavni nadzornik detektiva Mark Kamin održao je konferenciju za novinare kako bi obavijestio javnost o istrazi ubistva devetogodišnje Olivije Prat-Korbel.

"Pokazaću vam neke snimke čovjeka koji je ubio Oliviju. Radim to zato što ljudi mogu prepoznati šta on nosi, to bi takođe moglo pomoći ljudima da se sjete da li su ga vidjeli u oblasti u noći kada je Olivija ubijena i na taj način nam pomoći da pronađemo gdje je i kuda je otišao. Snimak pokazuje ubicu kako trči Finč Lejnom dalje od Kingšit avenije, gdje je, naravno, Olivija živjela. Potom ga vidimo kako skreće desno u Beriford Roud i nestaje iz vidokruga. Znamo da se ovaj čovjek peo kroz bašte i kroz dvorišta kako bi izbjegao da bude identifikovan, kao i da koristi puteve", rekao je.

Detektivi upozoravaju da "ćutanje nije opcija" i da su im "potrebna imena".

"Nerazumljivo je kako bi bilo ko mogao da zaštiti ili pruži utočište čovjeku koji je odgovoran za ubistvo devetogodišnjeg djeteta", dodao je.

Olivija je upucana nakon što je naoružani napadač jurio svoju metu, koji je identifikovan kao 35-godišnji osuđeni provalnik Džozef Ni, i upao u porodičnu kuću u kojoj je živjela Olivija. Njena majka Šeril (46) je povrijeđena u pucnjavi.

Policija je takođe objavila snimak čovjeka koji može biti od koristi u rješavanju slučaja. Smatra se da je čovjek sa snimka sigurnosne kamere bio u tom području u vrijeme pucnjave i policija želi da mu uđe u trag.

"Zainteresovan sam da razgovaram s njim jer on možda ima informacije koje su važne za istragu zbog činjenice da je bio u tom području u pravo vrijeme", rekao je detektiv Kamin, prenosi "Mondo".

Тагови: