Užas u Keniji 

Učenici ubili nastavnika jer im je zaplijenio mobilni

  • 25.01.2019. 20:48

Troje učenika je uhapšeno pod sumnjom da su povezani sa ubistvom nastavnika u Keniji nakon što im je on, navodno, konfiskovao jedan mobilni telefon.

Napad na Pitera Omarija, profesora fizike u srednjoj školi Hopevel u gradu Nakuru izvršen je u četvrtak, prenosi BBC.

Zamjenik okružnog komesara, Elim Šafi, iznoseći detalje o ovom slučaju, rekao je da se Omari vraćao svojoj kući u školskom kompleksu u Nakuru, 150 km sjeverozapadno od glavnog grada Najrobija, kada je pogođen u glavu.

Zvaničnici su za BBC rekli da je nastavnik Omari bio zadužen za nadzor tokom večernje nastave, a da je učenicima zabranjeno da koriste mobilne telefone u mnogim školama u Keniji jer su ih oni koristili za varanje na ispitima a njihovo korišćenje prouzrokovalo je i nedisciplinu tokom izvođenja nastave.

Učestali napadi na nastavnike i škole izazivaju veću zabrinutost vlasti u Keniji, izjavili su BBC-u u Najrobiju.

Prošle godine učenici su u Kisumu u zapadnoj Keniji ubili učitelja mačetom, nakon žučne rasprave u baru.

U 2016, učenici su u internatu u Kisiju spalili su studentski dom, navodno zato što im je zabranjeno da gledaju direktan prenos fudbalske utakmice sa Evropskog prvenstva, prenosi BBC.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм