"Pratim Gejtsa, Bezosa i Drejka"

Ucenjivao Ilona Maska za 50.000 dolara, a sada ima nove žrtve

  • Извор: Б92
  • 04.02.2022. 11:37

Tinejdžer sa Floride, koji je tražio od Ilona Maska da mu plati 50.000 dolara a da zauzvrat ne otkrije lokaciju milijarderovog privatnog aviona, rekao je da stvara još desetine naloga koji prate kretanje bogatih i slavnih ljudi.

Džek Svini, 19-godišnji student i zaljubljenik u vazduhoplovstvo, otkrio je da je napravio 16 automatizovanih Tviter naloga, ili botova, da prate avione u vlasništvu Bila Gejtsa, Džefa Bezosa, milijardera Marka Kubana i repera Drejka.

Takođe, u intervjuu za Gardijan, Svini je rekao da je napravio vebsajt, "Ground Control", koji će usluge praćenja poznatih ličnosti naplaćivati fanovima, kao i da će postojati veb verzije Tviter botova ukoliko sajt za mikroblogovanje zatvori njegove naloge zbog pitanja privatnosti.

"Oni su ili zaista istaknute ličnosti ili su veoma zanimljivi", rekao je Svini o ljudima koje prati, i dodao da u posljednje vrijeme dodaje i ljude koje njegovi pratioci predlažu.

Nedavni nalozi koje je postavio nakon zahtjeva pratilaca su u vezi sa Kubanom, i Drejkom - za koga je rekao da je najinteresantniji.

"On ima najveći avion od svih, to je džinovski Boing", kaže Svini. Reperov avion, "Air Drake", vredan je 185 miliona dolara i može da preveze 216 putnika.

Svini, koji je napravio nalog @ElonJet u junu 2020. godine, opisao je kao "nevjerovatno" iskustvo direktnog dopisivanja sa svojim idolom Ilonom Maskom. Takođe, rekao je da se nada da će Mask ponovo otvoriti pregovore o kupovini i zatvaranju naloga.

Inače, suosnivač i izvršni direktor Tesle odbio je tinejdžerov zahtjev za 50.000 dolara. Mask je nakon nekoliko razmijenjenih poruka sa Svinijem, rekao da mu nije prijatno da plaća bilo šta.

Svini je odgovorio da će Mask, ako ne želi da plati, obrisati nalog u zamjenu za stažiranje u Tesli.

"To je bila posljednja stvar koju sam mu rekao. A onda me je blokirao", ispričao je Svini.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)