Принцеза од Велса

Угледни доктор довео у питање дијагнозу Кејт Мидлтон: Нема смисла

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 24.03.2024. 13:37

Свијет је у петак шокирала вијест да принцеза од Велса болује од рака те да тренутно прима хемотерапију након операције абдомена у фебруару.

Портпарол Кејт Мидлтон рекао је да детаљи о њеном лијечењу неће бити објављени, као нити информација о којем се тачно типу рака ради.

Међутим, угледни амерички доктор Џонатан Рајнер, професор медицине на Универзитету Џорџ Вашингтон, , гостујући на ЦНН-у у емисији Андерсона Купера, казао је да једна објављена ствар "нема медицинског смисла“.

Рајнер сматра да изјава да је рак Кејт Мидлтон откривен тек након велике операције абдомена нема смисла с медицинске тачке гледишта.

"Када се људи подвргну опсежној операцији, обично више не иду на ‘експлоративну операцију‘, јер свим операцијама претходе детаљне анализе, али и ЦАТ скенери и магнетна резонанца. Како би хируршки тим имао добар увод у проблем, то би потврдила патологија“, рекао је доктор.

Прво оглашавање Кејт Мидлтон након што је открила да има рак

Прво оглашавање Кејт Мидлтон након што је открила да има рак

Доктор је даље додао да је уклоњен комад ткива који се шаље директно у лабораторију за патологију, често и током саме операције, па понекад резултати, је ли нешто рак или није, диктирају даљи ток операције. 

"Дакле, врло је вјероватно да је хируршки тим знао о чему се ради и прије операције, а то је потврђено током патолошког тестирања за вријеме операције“, додао је доктор.

Принцеза од Велса је у петак навече, након вишемјесечног избивања, објавила како болује од злоћудне болести.

"У фебруару сам у Лондону подвргнута великој операцији абдомена и тада се мислило да моје стање није канцерогено. Операција је била успјешна, међутим, тестови након операције показали су присуство рака. Мој ми је медицински тим тада савјетовао да прођем куру превентивне хемотерапије и сада сам у раној фази тог третмана“, казала је Кејт Мидлтон.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)