Prevozili drogu

Uhapšen bračni par iz Srbije, švercovali kokain i marihuanu

  • Извор: Блиц
  • 17.10.2021. 17:44

Bračni par porijeklom iz Srbije uhapšen je u ponedjeljak u Francuskoj, zbog sumnje da se nalaze na čelu kriminalne organizacije koja se bavi trgovinom droge, prenosi News.in-24.

Srbin i njegova supruga, prema riječima francuskih medija, imaju po 29 godina i žive u Sent-Orensu, jugoistočno od Tuluza.

"Muž i žena su navodno bili na čelu mafijaške organizacije koja se bavila prevozom droge iz Francuske u Španiju i obrnuto. Ova grupa na prismotru istražitelja dospjela je u januaru 2019. kada je zaplijenjeno 1,2 kilograma kokaina između Atlantskih Pirineja i Španije", navode oni i dodaju da je nakon ove operacije, pokrenuta istraga.

Dvije godine istražitelji su prisluškivali i pratili ljude za koje su mislili da su dio ove kriminalne mreže.

Pažnju policije privukao je i muškarac oko tridesetak godina.

"Ovaj čovjek je već bio stavljen pod nadzor zbog jednog drugog slučaja, ali je nesmetano nastavio da radi za ovu ekipu. Istražitelji su takođe, uspjeli da provale i identifikuju automobile kojima je vršen transport droge između Španije i Francuske", navode tamošnji mediji i nastavljaju:

"Policija je krenula u akciju i u ponedjeljak pratila jedan od ovih konvoja. Automobili su se vozili iz španske Malage u francuski Tuluz. Tada su uhapšene tri osobe, uključujući vozača i putnike, a u kolima je nađeno 50 kilograma marihuane. Lisice na ruke stavljene su im na putu do naplatne rampe Sames."

S druge strane, u Saint-Orensu, u tom trenutku uhapšeni su šef bande, poreklom iz Srbije. Supružnici, kao i njihovi kuriri u petak bi trebalo da se nađu pred tužiocem, piše Blic.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.