Srećan rasplet u Maliju

Uhapšeni Srbi oslobođeni poslije osam dana zatvora

  • 08.07.2018. 09:07

Trojica filmskih radnika iz Srbije, koji su uhapšeni u Maliju zbog sumnje da su pokušali da destabilizuju tamošnji režim, pušteni su iz zatvora, piše "Blic".

Producent Igor Turčinović, reditelj Raško Miljković i snimatelj Mikša Anđelić pušteni su preksinoć i javili su se porodicama. 

Izvor lista naveo je da su u zatvoru bili osam dana, te da se očekuje da uskoro, avionom preko Istanbula, doputuju u Srbiju. 

Kako su ranije objavili beogradski mediji, trojica državljana Srbije su u Mali otputovali zbog snimanja spotova, ali je tamošnja aerodromska kontrola odmah po slijetanju pozvala policiju, koja ih je uhapsila.

Malijske vlasti tražile su od Srbije informaciju o tome da li se uhapšeni bave nekim poslovima koji su u vezi sa destabilizacijom malijskog režima i dobile su negativan odgovor, navodi list.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм