Drama na nebu iznad Australije

Uključio autopilot i onesvijestio se, avion tako letio 40 minuta

  • 11.05.2019. 16:13

Jedan pilot, u Australiji, uključio je autopilot tokom leta i ubrzo se onesvijestio, da bi u takvom stanju letio punih 40 minuta. Da se nešto događa što ne bi trebalo primjetila je kontrola letenja, budući da poziva sa njegove radio stanice nije bilo.

Istraga koju je sproveo australijski Biro za bezbjednost u saobraćaju (ATSB), ustanovila je da pilot nije mnogo spavao noć prije leta i da je samo jeo čokoladice, popio energetsko piće i malo vode.

Pilot je letio od aerodroma Port Augusta u Južnoj Australiji do Parafilda izvan Adelaidea kada se incident dogodio. Dok je letio na 5.500 metara visine, dobio je glavobolju i uključio autopilot.

"Ubrzo nakon toga, pilot je ostao bez svijesti", navodi se u izveeštaju, i dodaje da je bez svijesti ostao punih 40 minuta.

Kontrola letenja je više puta pokušavala da kontaktira pilota, ali neuspješno, kažu iz ATSB. Drugi obližnji avion je tada ugledao avion, koji je letio iznad vode jugo-zapadno od Adelaide i prijavio je da se nešto dešava.

Avion kojim je "upravljao" onesviješćeni pilot, koji je potom došao sebi, vratio se u Parafild pod pratnjom drugog aviona.

"Pilot je rekao da je noć prije leta patio od nesanice i da se oporavlja od blage prehlade. Na dan leta pilot nije doručkovao prije odlaska iz Parafilda u Port Augusta", navodi se u saopštenju.

Tokom leta od Parafilda do Porta Auguste, pilot je samo konzumirao energetsko piće, malo vode i čokoladu tokom zaustavljanja u Port Augusti.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.