U Crnom moru

Ukrajina pokušala napad na ruske patrolne brodove

  • 18.08.2023. 08:01

Brodovi Crnomorske flote Ruske Federacije "Pitlivij" i "Vasiljij Bikov" otkrili su i uništili ukrajinski bespilotni čamac koji je pokušao da ih napadne 237 kilometara jugozapadno od Sevastopolja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Sinoć oko 22.55 časova po lokalnom vremenu Oružane snage Ukrajine su bezuspješno pokušale da napadnu brodove Crnomorske flote koji su bili na zadatku i kontrolisali plovidbu u jugozapadnom dijelu Crnog mora", navodi se u saopštenju.

Ruski patrolni brodovi su, odbijajući napad, uništili neprijateljski čamac a da nije stigao do cilja, sada nastavljaju da izvršavaju svoje zadatke, dodaje Ministarstvo.

Oružane snage Ukrajine redovno pokušavaju da napadnu dronovima Sevastopolj, glavnu bazu Crnomorske flote, kao i druge objekte na Krimu. Mete napada bili su štabovi flote, energetski objekti, kao i vojni aerodromi. Ruske jedinice uništavaju većinu dronova.

Na Krimu, u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti je na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti, zbog neprestanih napada sa ukrajinske strane na pogranične teritorije Rusije.

Nakon što je Sporazum o žitu 18. jula prestao sa radom, ponovo je na snazi "privremeni opasni režim" u sjeverozapadnom dijelu Crnog mora, a ukinut je i morski koridor.

Ukrajina je tada objavila da će na sve brodove koji plove ka ruskim lukama u Crnom moru smatrati legitimnim ciljem koji prevozi vojni teret. Rusko Ministarstvo odbrane nije ostalo bez odgovora, objavilo da isto važi i za brodove koji plove ka ukrajinskim lukama, piše RT Balkan.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм