Sergej Čerevko

Ukrajina prijeti glasačima i organizatorima referenduma u Hersonskoj oblasti

  • Извор: СРНА
  • 23.09.2022. 16:19

Ukrajina prijeti članovima izborne komisije u Hersonskoj oblasti i mještanima koji učestvuju na referendumu o pristupanju Rusiji, izjavio je prvi zamjenik načelnika vojno-civilne uprave u toj oblasti Sergej Čerevko.

"Prijetnje su konstantne. Naši pojedini građani su se već navikli na to. Ali vjerujem da te prijetnje samo dokazuju da je naš današnji izbor ispravan. Prijetnje (organizatorima referendum) su brojne, dovoljno je da se posjete ukrajinske grupe na internetu kako bi se pročitale sve vrste prijetnji", rekao je Čerevko.

On je naglasio da, uprkos prijetnjama, narod stoji u redovima na mobilnim biračkim mjestima kako bi glasao na referendumu, javio je TASS.

Vlasti u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i uprave Zaporoške i Hersonske oblasti ranije su odlučile da održe referendume o pridruživanju Rusiji kao njeni konstitutivni entiteti.

Glasanje, koje je počelo jutros u 8.00 časova, održava se od danas do utorka, 27. septembra, a u prva četiri dana održaće se u privatnim dvorištima i kućama.