Бијела кућа

"Украјини понестаје муниције, САД забринуте и за сопствене залихе"

  • Извор: РТС
  • 17.03.2024. 21:12

Оружане снаге Украјине повлаче се из Донбаса због недостатка муниције, саопштио је Џон Кирби, координатор за стратешке комуникације Савјета за националну безбједност Бијеле куће.

"У Донбасу им понестаје муниције, а сада се повлаче - на другу и трећу линију одбране. Русија наставља да напредује на запад. Потребна им је наша подршка, и то сада", рекао је Кирби за Еј-Би-Си њуз, преноси Известија.

Осим тога, он је напоменуо да су Сједињене Америчке Државе забринуте због смањења сопствених залиха наоружања због испоруке војне помоћи Украјини, преноси РТС.

'Смрт' за мраве у кући: Овај производ ће их истјерати из куће заувијек

'Смрт' за мраве у кући: Овај производ ће их истјерати из куће заувијек

Иначе, француски предсједник Емануел Макрон изјавио је у интервјуу  украјинској новинарки Наталији Мојсечук, да ће од Русије бити затражено примирје током Љетњих олимпијких игара које се ове године одржавају у Паризу.

Макрон је рекао да је избор који је направљен, да Русија као земља и њена застава нису присутне, али да спортисти могу да се такмиче тако што ће сви бити веома опрезни у погледу коментара с великом ригорозношћу да се не би догодили ексцеси.

Драма у Бугојну: Мушкарац насрнуо на млади пар у ауту у којем су била и дјеца

Драма у Бугојну: Мушкарац насрнуо на млади пар у ауту у којем су била и дјеца

"И ми ћемо бити веома опрезни по том питању. Ја ћу се тога придржавати, јер мислим да је то порука мира, међународног јединства, толеранције", поручио је француски предсједник, пренио је Ројтерс.

Љетње олимпијске игре се одржавају од 26. јула до 11. августа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм