Криминалци побјегли из затвора

Уведено ванредно стање на Хаитију

 • Извор: СРНА
 • 04.03.2024. 22:37

Влада Хаитија увела је 72-часовно ванредно стање након што су банде ослободиле око 4.000 затвореника из највећег затвора у пријестоници Порт-о-Пренсу.

Међу одбјеглим затвореницима су и чланови банде који су оптужени за убиство предсједника Жовенела Моиза 2021. године.

На Хаитију је уведен полицијски час, док влада најављује да ће кренути у потрагу за криминалцима за које вјерује да су побјегли из затвора, преноси Ројтерс.

"Полицији је наређено да употријеби сва средства која су јој на располагању за спровођење полицијског часа и хапшење свих прекршитеља", изјавио је министар финансија Патрик Боавер, који обавља дужност премијера.

Запослен у Амбасади САД-а: Пронађена мртва особа!

Запослен у Амбасади САД-а: Пронађена мртва особа!

Вође банди рекле су да желе да изнуде оставку премијера Аријела Хенрија, који се тренутно налази у иностранству, као и да намеравају да његовој влади одузму контролу над 80 одсто пријестонице.

Нови талас насиља је покренут 29. фебруара када је хаићански премијер Аријел Анриј отпутовао у Најроби, гдје преговара о слању међународних безбједносних служби, предвођених кенијским службеницима, у земљу.

Вођа банде Џими Шеризије објавио је почетак координисаног напада са циљем да се премијер разријеши функције.

Од убиства Жовенела Моиза, на Хаитију је насиље у порасту. Још није изабран његов насљедник, а избори нису одржани од 2016. године. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  'Емисија: Бизнис клуб

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.