Америка одустаје

Вашингтон напушта Уукрајинце, као што је напустио и Вијетнам

  • Извор: СРНА
  • 14.03.2024. 12:46

Бивши савјетник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор сматра да се одлазак Викторије Нуланд из америчке администрације може сматрати сигналом спремности САД да се, што тише и брже, одвоје од катастрофе у Украјини.

- Оставка замјеника државног секретара Викторије Нуланд може бити знак за промјену америчке политике већ у наредних неколико мјесеци - наводи Мекгрегор.

По његовој процјени, Вашингтон може поновити вијетнамски сценарио у Украјини, односно напустити земљу коју је дуго јавно третирао као савезничку.

- Сада је Русија најјача војна сила у Европи, па Бијела кућа нема шансе да је побиједи. Зато ћемо отићи, јер немамо избора. Главно је што немамо војну моћ да се одупремо Русима у Украјини. Никада то нисмо ни могли - наводи Мекгрегор на свом каналу.

Он је оцијенио, да је одлука САД да се извлаче из украјинског пројекта довела француског предсједника Емануела Макрона у крајње незгодан положај.

- Америка одустаје, Нуландова је напуштена или отпуштена, а сада су Макрон и Шолц у незгодној позицији. Макрон је потпуно посрамљен и понижен због тога - сматра Мекгрегор.

Према његовом мишљењу, Руси ће овог љета ући у Харков и "закуцати на врата" Одесе.

- Колапс украјинске војске догодиће се брзо да једноставно више неће бити у стању да пружа отпор, па ће се повлачити, напуштајући територије - рекао је он.

- Русија спроводи специјалну војну операцију са ограниченом употребом специјалних врста наоружања. У супротном, украјинска престоница би већ била збрисана са лица земље - закључио је бивши савјетник Пентагона.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: