Бивши предсједник

"Вашингтон пост": Трамп би натјерао Украјину да се одрекне Крима и Донбаса

  • 07.04.2024. 18:37

Бивши предсједник Сједињених Држава Доналд Трамп рекао је приватно да би могао да оконча рат у Украјини тако што би приморао Кијев да прихвати да су Крим и Донбас дијелови Руске Федерације, преноси Вашингтон пост, позивајући се на изворе.

По ријечима Трампових саговорника и људи који су разговарали с његовим савјетницима, приједлог некадашњег лидера Америке и кандидата за нови мандат у Бијелој кући је да Украјина одустане од права на Крим и Донбас у корист Русије.

"Вашингтон пост" констатује да је овај план дијаметрално супротан политици актуелног предсједника САД Џозефа Бајдена који инсистира на пружању војне помоћи Украјини.

Иначе, Трамп је током предизборне кампање више пута обећавао да ће ријешити сукоб у Украјини и то за 24 сата ако поново постане предсједник, додуше без изношења детаља на који начин би то учинио.

Извори америчког листа тврде да Трамп мисли да Русија и Украјина "желе да сачувају образ и желе излаз" из тренутне ситуације, као и да би становништву Донбаса и на Криму одговарало да буду дио Русије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: