Njemačka

Veliki požar u najvećoj berlinskoj šumi nakon eksplozije na deponiji municije

  • 04.08.2022. 10:46

Veliki požar izbio je u najvećoj šumi u Berlinu, a uzrok je nekoliko eksplozija na deponiji municije u šumi, javili su njemački mediji.

Novinska agencija DPA objavila je da oko 100 vatrogasaca pokušava da ugasi požar u šumi Grunevalt u zapadnom dijelu Berlina.

Požar se brzo širi, a snažne eksoplozije čuju se sa mjesta gdje se skladište municija iz Drugog svjetskog rata, pirotehnička sredstva i eksplozivne naprave. Na tom mjestu vrše se i kontrolisane eksplozije.

"Situacija je opasna", rekao je novinarima Tomas Kirštajn iz vatrogasne brigade u Berlinu.

On je pozvao mještane da se drže dalje od šume.

Vatrogasna brigada saopštila je da zbog letenja krhotina i prijetnje od novih eksplozija još nije počelo sistematično gašenje požara, jer članovi hitnih službi moraju da održavaju distancu na oko kilometar od vatre.

Gradske vlasti zatražile su dodatne snage da pomognu u gašenju požara, uključujući pripadnike specijalne jedinice njemačke vojske.

Na mjestu požara su vodeni topovi, helikopteri i specijalna vozila za evakuaciju, prenio je AP.

Putnički željeznički saobraćaj na zapadu Berlina djelimično je prekinut, a zatvoren je "Avus", jedan od najvažnijih auto-puteva u gradu.

Kuće nisu direktno ugrožene, ali su iz vatrogasne brigade upozorili na mogućnost širenja požara usljed suvih vremenskih uslova u šumi i velike vrućine. Očekuje se da će najviša dnevna temperatura u Berlinu danas dostići 38 stepeni Celzijusovih.


Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина