Njemačka

Veliki požar u najvećoj berlinskoj šumi nakon eksplozije na deponiji municije

 • 04.08.2022.10:46

Veliki požar izbio je u najvećoj šumi u Berlinu, a uzrok je nekoliko eksplozija na deponiji municije u šumi, javili su njemački mediji.

Novinska agencija DPA objavila je da oko 100 vatrogasaca pokušava da ugasi požar u šumi Grunevalt u zapadnom dijelu Berlina.

Požar se brzo širi, a snažne eksoplozije čuju se sa mjesta gdje se skladište municija iz Drugog svjetskog rata, pirotehnička sredstva i eksplozivne naprave. Na tom mjestu vrše se i kontrolisane eksplozije.

"Situacija je opasna", rekao je novinarima Tomas Kirštajn iz vatrogasne brigade u Berlinu.

On je pozvao mještane da se drže dalje od šume.

Vatrogasna brigada saopštila je da zbog letenja krhotina i prijetnje od novih eksplozija još nije počelo sistematično gašenje požara, jer članovi hitnih službi moraju da održavaju distancu na oko kilometar od vatre.

Gradske vlasti zatražile su dodatne snage da pomognu u gašenju požara, uključujući pripadnike specijalne jedinice njemačke vojske.

Na mjestu požara su vodeni topovi, helikopteri i specijalna vozila za evakuaciju, prenio je AP.

Putnički željeznički saobraćaj na zapadu Berlina djelimično je prekinut, a zatvoren je "Avus", jedan od najvažnijih auto-puteva u gradu.

Kuće nisu direktno ugrožene, ali su iz vatrogasne brigade upozorili na mogućnost širenja požara usljed suvih vremenskih uslova u šumi i velike vrućine. Očekuje se da će najviša dnevna temperatura u Berlinu danas dostići 38 stepeni Celzijusovih.


 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Crna svadba

  Prva regionalna horor-serija upoznaće vas s vlaškom magijom i mističnim običajima.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 22:30 Film: Slatka Virdžinija (12+)

  Neobično prijateljstvo dva čovjeka nasilne naravi pokrenuće talas nasilja.

 • 02:00 Noćni program

  Noćni program