Bolestan

Vjernici se plaše da Papa Franjo ima virus korona

  • 01.03.2020. 16:04

Papa Franjo (83) rekao je vjernicima okupljenim zbog tradicionalnog nedjeljnog blagoslova da otkazuje učešće na nedjelju dana dugom duhovnom povlačenjuu u okolini Rima, jer ima prehladu. To je prvi put za sedam godina njegovog postavljenja da će propustiti duhovne vježbe koje je inicirao na početku svog mandata da bi se obilježio početak svake sezone pokajanja pred Vaskrs. Takva duhovna sastajališta tipična su za jezuite, kojima i papa Franja pripada, piše Mynorthwest.com.

Papa je dok je bio mladić zbog upale pluća izgubio dio plućnog krila. Tokom ove nedjelje otkazao je nekoliko zvaničnih obaveza da bi se izborio sa prehladom. Njegovo nedjeljno pojavljivanje na prozoru visoko iznad Trga Svetog Petra je prvi put da je viđen javno od 26. februara, kada je viđen tokom mise kako kašlje i istresa nos u maramicu.

Dok se obraćao vjernicima danas, dvaput je pravio pauze jer se zakašljavao. Kako je naveo u objašnjenju izostanka, ove godine će pratiti meditacije iz svojih prostorija u Vatikanu.

Vatikan je papinu bolest opisao kao "neznatnu", bez davanja drugih informacija. Pres služba Vatikana navela je da je papa ipak primao neke posjete, bez prisustva javnosti.

Njegovo stanje, pak, dolazi usred sveopšte zabrinutosti u Italiji, ali i ostatku svijeta zbog korona virusa. Do sada je u Italiji prijavljeno šest slučajeva oboljevanja od korona vvirusa. Vjernici se mole da papa nema korona virus.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.