Amerika

Vjerovala da se bliži sudnji dan: Doživotni zatvor za majku zbog ubistva dvoje svoje djece

  • Извор: Агенције
  • 01.08.2023. 08:02

Žena prozvana "mama sudnjeg dana" osuđena je na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja zbog ubistva dvoje svoje djece i zavjere da ubije bivšu suprugu svog supruga.

Lori Valou (50) postala je opsjednuta apokalipsom, rekli su tužiocu u SAD-u. Majka iz Ajdaha vjerovala je da njena djeca moraju biti uništena kako bi mogla otići u raj, čulo se na suđenju.

Navodno je vjerovala da su njen sin i kćerka zombiji, a da je ona boginja poslana da započne biblijsku apokalipsu. Izrečene su joj tri doživotne kazne, po jedna za svaku od optužbi, koje će služiti jednu za drugom.

Drama u turskom ljetovalištu: Plaža zatvorena zbog mina

Drama u turskom ljetovalištu: Plaža zatvorena zbog mina

Nestanak dvoje njene djece, sedmogodišnjeg Džošue "Džej Džej" Valoua i njegove sestre Tajle Rajan, stare 16 godina, u septembru 2019. zbunio je naciju i pokrenuo višemjesečnu potragu.

Policija je tek u junu 2020. pronašla osakaćene ostatke Džej Džeja i Tajle na imanju u Ajdahu koje je pripadalo Valounom petom mužu, Čadu Dajbelu, koji čeka suđenje za iste optužbe za ubistvo.

Nakon dugotrajnog suđenja, Valou je osuđena za njihova ubistva u maju ove godine, zajedno sa zavjerom za ubistvo bivše žene njenog supruga Dajbela, Temi.

Dječak se misteriozno razbolijevao i nije mu bilo lijeka, onda se saznala strašna istina

Dječak se misteriozno razbolijevao i nije mu bilo lijeka, onda se saznala strašna istina

Prije izricanja presude obratila se sudu tvrdeći da joj je iskustvo blisko smrti omogućilo komunikaciju sa "svijetom duhova".

Rekla je sucu da zna "pouzdano" da su njena djeca i Temi Dajbel sretni na nebu. Rekla je da su Tajle i Džej Džej komunicirali s njom da su sretni nakon njihove smrti.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)