Rusija

Vladislav, koji je detonirao bombu u manastiru, otkrio zašto je počinio napad

  • Извор: Телеграф
  • 16.12.2021. 14:17

Vladislav Struženkov, koji je izazvao eksploziju u blizini ženskog manastira u Serpuhovu, zadobivši pritom teške povrede, u intervjuu sa bezbjednosnim zvaničnicima, objasnio je šta ga je navelo da počini zločin, prenose ruski mediji.

Struženkov je navodno rekao da je glavni motiv bio masakr, koji je sanjao da počini. Prema riječima mladića, nije imao druge motive. Ranije su mediji sugerisali da bi motiv mogao biti maltretiranje Struženkova. Prema tvrdnjama, 18-godišnji Struženkov se obratio Ruskoj gardi da dobije dozvolu za oružje i lovačku kartu, ali je odbijen. Nakon toga, Struženkov je počeo da gugla kako da sam sastavi bombu.

U međuvremenu, ruski mediji pišu da je privedeni Struženkov prijatelj Nikita rekao istražiteljima da imaju kolibu u šumi pored privatnog posjeda. Prema riječima mladića, upravo u ovoj kolibi su sklapali eksplozivnu napravu, ističe Znak.

Incident se dogodio ujutru 13. decembra. Na ulazu u pravoslavnu gimnaziju, koja se nalazi na teritoriji ženskog manastira , eksplodirala je improvizovana bomba, koju je donio bivši 18-godišnji učenik pravoslavne gimnazije. Usljed toga je povrijeđeno 12 ljudi. Ranjen je i sam napadač, sada je na intenzivnoj njezi.

Prema jednoj verziji, mladić je želio da detonira bombu tokom molitve, ali je ranije naprava eksplodirala. Maltretiranje je moglo biti uzrok napada u manastiru.

- Prema preliminarnim podacima, motiv zločina postala je mržnja osumnjičenog prema nastavnicima i monahinjama u pozadini ličnih neprijateljskih odnosa - prenio su ruski mediji.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak za ubistvo u pokušaju i nezakonit promet eksploziva. Ruski mediji su objavili da je napadaču u školi dijagnostikovan rak i da mu je odstranjena štitna žlijezda. Mladić je imao depresiju i uzimao je lijekove. Ruska pravoslavna crkva saopštila je da se ispituju okolnosti vanredne situacije.

(Telegraf)

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.