Hju Edvards

Voditelj BBC-ija u žiži skandala, završio u bolnici

  • Извор: Агенције
  • 13.07.2023. 02:00

Voditelj Hju Edvards imenovan je kao osoba u žiži skandala, koji od petka potresa britanski javni servis BBC.

Edvards je svjetskoj javnosti poznat kao glavni voditelj BBC-ija tokom sahrane i perioda nacionalne žalosti zbog smrti britanske kraljice Elizabete Druge.

Prenosio je i vjenčanja princa Vilijama i Kejt Midlton, kao i princa Harija i Megan Markl, kao i proslave dijamantskog i platinastog jubileja kraljice Elizabete Druge, inauguraciju američkog predsjednika Baraka Obame i sahranu Nelsona Mandele. Na BBC-iju radi već četrdeset godina i glavni je voditelj udarnih "Vijesti u 10“.

Počasni je profesor novinarstva Univerziteta u Kardifu, gdje je i sam studirao.

Memedović o odlasku sa RTS-a: Možda mi je malo krivo

Memedović o odlasku sa RTS-a: Možda mi je malo krivo

Tokom jučerašnjeg dana skandal je dobio novi zamajac, budući da se BBC-iju javila još jedna neimenovana mlada osoba s tvrdnjom da je od istog voditelja dobijala prijeteće poruke putem aplikacije za upoznavanje pošto nije pristala na njegov prijedlog da mu pošalje eksplicitne fotografije.

Tabloid San optužuje ga da je plaćao maloljetnika za eksplicitne fotografije, vodio neprimjerene prepiske sa maloljetnicima na društvenim mrežama i prekršio pravila karantina za vrijeme pandemije.

Njegov identitet objelodanila je njegova supruga Viki Flind u pisanom saopštenju u kojem se precizira da njen suprug "posljednjih godina pati od teške depresije“.

Ističući da se zdravstveno stanje Hjua Edvardsa pogoršalo pošto je prošlog četvrtka saznao za optužbe, njegova supruga precizira da se voditelj nalazi u bolnici i da će "odgovoriti na sve navode u medijima kada mu bude bolje“.

Još jedna žena optužila glumca za zlostavljanje

Još jedna žena optužila glumca za zlostavljanje

Viki Flind ističe da izdaje zvanično saopštenje zbog "zabrinutosti za mentalno zdravlje supruga i nastojanja da zaštiti svoju djecu“.

Londonska Metropoliten policija saopštila je da je okončala istragu i da "nema dokaza da je počinjeno krivično djelo“.

BBC je zahvalio policiji i saopštio da nastavlja sa unutrašnjom istragom, koja je pauzirana po zahtjevu policije. 

Mediji su ranije objavili  da je neimenovani voditelj BBC-ija, suspendovan zbog optužbi da je tokom godina platio oko trideset pet hiljada funti mladiću, koji je na početku transakcija navodno bio maloljetan, u zamenu za eksplicitne fotografije.

Nudi novčanu nagradu onome ko joj nađe muža

Nudi novčanu nagradu onome ko joj nađe muža

Optužbe je iznijela mladićeva majka tabloidu San, pošto je od 19. maja uzalud čekala na odgovor BBC-ija na njenu zvaničnu žalbu.

U međuvremenu se oglasio advokat mladića, koji sada ima dvadeset godina, saopštenjem u kojem se negira istinitost navoda njegovih roditelja i ističe da "nije bilo nikakvih kriminalnih radnji“.

Međutim, roditelji su ostali pri svojim tvrdnjama. Jedna od tvrdnji je i da je mladić novac trošio na narkotike i da bi "umro od prekomjerne doze“ da je nastavio da dobija novac od voditeljske zvijezde.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: