Извели нападе

Војни објекти и нацистички музеји: Како Руси бирају мете?

  • 03.01.2024. 07:22

Руско Министарство одбране саопштило је да су руске оружане снаге јуче "извеле групни удар прецизним оружјем великог домета и беспилотним летјелицама на предузећа војноиндустријског комплекса Украјине".

"Руске снаге извеле су нападе на објекте војноиндустријског комплекса Украјине, који су производили беспилотне летјелице и ракете и вршиле ремонт војне технике у Кијеву и његовом предграђу. Мисија је испуњена, циљеви су погођени", саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков на брифингу.

Руски званичници су навели да је бараж посебно био усмјерен на објекте у Кијеву и његовим предграђима у којим су се производиле ракете и дронови, као и оне у којим је поправљано наоружање и друга војна опрема.

Други удари били су усмјерени на складишта ракета, муниције и авионског наоружања које су Кијеву испоручиле западне земље.

"Руски удар" уништио музеј нацистима из Другог свјетског рата 

Двије локације повезане са нацистима из Другог свјетског рата оштећене су у граду Лавову током ноћи 1. јануара приликом напада руских дронова, саопштио је градоначелник тог града Андреј Садовиј.


Наиме, велика експлозија уништила је кућу-музеј посвећену Роману Шухевичу, вођи Организације украјинских националиста, који је учествовао у терористичким активностима и убиствима када је Лавов био дио Пољске током међуратних година.

На снимцима које је Садовиј подијелио на мрежи види се да је музеј у потпуности уништен, а да су на том мјесту остала само спомен плоча и оштећена статуа Шухевича.

Јуче током дана, украјински званичници и медији писали су о масовном ракетном нападу на Кијев и Харков, град недалеко од руске границе, тврдећи да има много жртава. 

Нови удари ракетама и дроновима услиједили су након што је Украјина прошле недјеље напала руски погранични град Белгород, убивши 25 људи, укључујући неколико дјеце, док је више од 100 повријеђено, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)