Moskva

Volodin o mrtvacima koji su pobijedili na izborima u SAD: Gogolju bi se svidjela ova priča

  • Извор: СРНА
  • 11.11.2022. 09:46

SAD žele sebe da proglase modelom demokratije i imaju običaj da kritikuju rusku politiku, ali činjenica da preminuli poslanici pobjeđuju na izborima dokazuje da je američki politički sistem bukvalno mrtav, napisao je predsjedavajući ruske Državne dume Vjačeslav Volodin na "Telegramu".

"Postskriptum izbora SAD na pola predsjedničkog mandata ili mrtve duše među američkim političarima. Vašington, koji naziva sebe modelom demokratije, voli da kritikuje naš izborni sistem. Ovdje imamo nekoliko primjera koji pokazuju da su standardi koje promovišu SAD bezvrijedni i da je američki politički sistem bukvalno mrtav", navodi se u objavi.

Ruski poslanik aludirao je na ponovni izbor dvojice preminulih američkih političara na izborima koji su održani u SAD ove sedmice. Član Demokratske stranke Toni Deluka, predstavnik Pensilvanije, izabran je iako je preminuo prije mjesec dana.

Volodin je napomenuo da ime Deluke nije sklonjeno sa liste kandidata, te da je protivkandidatkinja uporno naglašavala da je on mrtav i da je ona jedini živi kandidat, ali da je "mrtvac" svejedno pobijedio.

Ruski političar naveo je još jedan primjer, u kojem je na izborima pobijedila predstavnica Tenesija Barbara Kuper iz Demokratske stranke koja je preminula krajem oktobra, prenio je TASS.

"Nikolaju Vasiljeviču Gogolju bi se svidjela ova priča", dodao je Volodin.

U SAD su u utorak, 8. oktobra, održani izbori za 435 članova Predstavničkog doma Kongresa SAD i trećinu Senata. Pored toga, Amerikanci su glasali i za guvernere 36 saveznih država i tri teritorije.

Тагови: