Због кршења права на приватност

Хантер Бајден тужи пореску службу

  • Извор: Новости.рс
  • 18.09.2023. 17:45

Син америчког предсједника Џозефа Бајдена, Хантер Бајден, поднио је данас тужбу против Пореске службе, тврдећи да су два агента прекршила његово право на приватност када су јавно објавили информације из његове пореске пријаве да би поткријепили тврдње да је федерална истрага против њега била непрописно вођена.

У Хантеровој тужби се наводи да федерална служба за заштиту узбуњивача није дозволила да његови лични порески подаци буду јавно откривени током свједочења пред Конгресом, пренио је АП.

Тужба долази усред истраге о опозиву америчког предсједника Џозефа Бајдена која је покренута у Представничком дому Конгреса.

Хантер Бајден је прије неколико дана оптужен на основу федералних оптужби за ватрено оружје у којима се наводи да је лагао о свом коришћењу дроге да би купио и посједовао оружје у октобру 2018. године.

Хантерови адвокати рекли су у августу да су тужиоци одустали од нагодбе о признању кривице сина америчког председника за утају пореза и преступ с оружјем, што је отворило пут суђењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм