ATV

Burne reakcije iz Bajdenove kampanje

YouTube neće uklanjati lažne vijesti tokom izbora u SAD

  • Izvor: Avaz
  • 07.06.2023. 08:04

Iz kampanje za reizbor predsjednika SAD Džo Bajdena poručili su kako je odluka YouTube-ove firme Alphabet Inc da prestane pratiti lažne tvrdnje o prevarama u prethodnim utrkama za izbore nepromišljena i da bi mogla dovesti do potencijalnog nasilja.

- Nepromišljena i neodgovorna odluka YouTubea podstaće dalje propadanje demokratije i potencijalno nasilje, a mi ih pozivamo da preispitaju tu politiku - rekao je portparol Kevin Munoz u izjavi.

YouTube je u petak rekao da će platforma prestati uklanjati sadržaj koji bi mogao širiti lažne tvrdnje u vezi s predsjedničkim izborima u SAD-u 2020. i prije.

Platforma je izjavila da bi, iako je uklanjanje sadržaja obuzdalo "neke dezinformacije, moglo imati i neželjeni učinak ograničavanja političkog govora".

Munoz je istaknuo da promjena politike nije izbrisala činjenicu da je Bajden pošteno pobijedio na predsjedničkim izborima 2020. Bajdenov protivkandidat, bivši predsjednik Donald Tramp, tvrdio je da su izbore pokvarile raširene prevare.

Bajden, demokrat, takmiči se za reizbor 2024., a Tramp, republikanac, takmiči se da postane kandidat svoje stranke kako bi se ponovno suprotstavio Bajdenu. 

Pratite nas i putem Vibera