Портпарол руског Министарства спољних послова

Захарова: Макрон мијења мишљење на пола дана

  • Извор: СРНА
  • 03.04.2024. 08:50

Француски предсједник Емануел Макрон објавио је своју намјеру да ојача антитерористичку сарадњу са Русијом, али и даље наставља да Кијеву шаље средства за вршење нових терористичких напада, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Уколико особа наведе да је неопходна борба против тероризма и изражава спремност да том сектору ојача напоре, како је могуће да већ сутрадан објави да шаље не само хуманитарну, већ и војну помоћ и тиме омогућава онима који су и раније вршили терористички нападе технички капацитет за вршење нових удара?", упитала је Захарова.

Према њеним ријечима, Макрон мијења мишљење "на половини дана тако да га нико из његовог унутрашњег круга не може схватити шта и зашто то говори", преноси руска новинска агенција Тас.

Захарова је истакла да Русија није та која је блокирала сарадњу већ "русофобично крило НАТО и то нису чак ни чланице Алијансе које и саме трпе посљедице због тога јер немају шансу да размјењују или да се консултују о информацијама".

Она је појаснила да сличне ставове у НАТО подстичу Вашингтон и Лондон, чије власти могу да утичу на доношење одлука у ЕУ.

Макрон је претходно предложио Русији јачање сарадње у борби против тероризма након напада на концертну дворану "Крокус" 22. марта када су погинуле најмање 144 особе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.