Русија

Захарова: Савезници Кијева започели подјелу Украјине

  • Извор: СРНА
  • 13.03.2024. 15:03

Изјава предсједника Француске Емануела Макрона у вези са потенцијалним слањем војске у Украјину јасно показује да су западне земље почеле да дијеле Украјину, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је на брифингу навела да Макрон наставља да износи сличне изјаве.

"Он није одбацио могућност да се француске снаге размјесте у Украјини уколико се руска војска пробије до Кијева или Одесе. Јасно је да су савезници Украјине започели подјелу те земље.

Алармантно упозорење европских шпијуна: Страх од тероризма

Алармантно упозорење европских шпијуна: Страх од тероризма

Све изјаве које Макрон и друге политичке фигуре из чланица НАТО-а износе у вези са потенцијалним размјештањем војске или неких паравојних формација у Украјини тичу се подјеле те земље како они то замишљају", истакла је Захарова.

Према њеним ријечима, то је разлог због којег чланице Алијансе нису вољне да дају пуно чланство Украјини у НАТО-у, јавио је ТАСС.

"Ради се о константном флертовању с тим питањем и празним обећањима која се никада не испуњавају, јер прихватање Украјине у НАТО значи да су све чланице блока спремне да признају њене границе, али нису све земље Алијансе спремне на то", нагласила је Захарова.

Русија спремна да употреби нуклеарно оружје у случају пријетњи

Русија спремна да употреби нуклеарно оружје у случају пријетњи

Она је истакла да су чланице НАТО-а спремне да окупирају Украјину и да је подијеле, те да лидери тих земаља отворено говоре о томе и да, заправо, почињу да психички припремају свој народ и украјинске држављане за такве поступке.

Захарова је напоменула да се све то ради тајно, што је типично за чланице НАТО-а.

"То је још једна инсценирана представа лажног сукобљавања са Русијом. Међутим, они заправо почињу да између себе дијеле оно што је остало од Украјине", додала је Захарова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина