Одлука Пољске

Западни медији: Ово је поклон за Путина

  • Извор: Б92
  • 23.09.2023. 21:46

Спор Пољске и Украјине око испорука жита и оружја разбјеснио је европске званичнике пошто сматрају да то одговара интересима Русије, пише амерички лист Си-ен-ен.

"Европа, која подржава Украјину, ове недјеље суочила се на неочекиваним преокретом. Пољска, која је до сада била највјернији савезник Кијева на континенту, најавила да ће престати да испоручује оружје свом сусједу", пише аутор чланка Лук Мекги.

Како се наводи, лидери Европске уније изузетно су незадовољни због несугласица које су избиле између Кијева и Варшаве, пошто ће пољска "хистерија око оружја" дати повода и другим земљама, које испоручују Украјини оклопну технику и муницију, да одустану од такве политике.

Хаос у Другој лиги Српске: Фудбалеру поломљена нога, судија није реаговао

Хаос у Другој лиги Српске: Фудбалеру поломљена нога, судија није реаговао

"Јавне препирке на Западу лако наводе на закључак да је Запад подијељен, а подијељени Запад је, несумњиво, добра ствар за Кремљ", констатује новинар и закључује да је свађа Пољске и Украјине "поклон за руског предсједника Владимира Путина".

Подсјећамо, у посљедње време односи између Пољске и Украјине значајано су се закомпликовали јер је Варшава увела ембарго на испоруке жита из Украјине.

Како живе наши лото добитници?

Како живе наши лото добитници?

Након тога је пољски премијер Матеуш Моравјецки саопштио да одбија да реализује нове испоруке оружја Кијеву, али је пољски предсједник Анджеј Дуда накнадно рекао да је премијер земље "погрешно схваћен".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: