Без значајних успјеха

Западно оружје и новац немоћни против Русије, пропала Украјинска офанзива

  • Извор: Кликс
  • 20.12.2023. 22:26

Украјинске снаге заузимају одбрамбене положаје након што њихова љетна противофазива није забиљежила значајније успјехе против руске војске.

"Украјина посљедњих седмица улаже велике напоре како би побољшала утврде на бојном пољу", саопштило је британско министарство одбране у својој процјени ситуације на бојном пољу.

Додаје се да украјинске снаге заузимају више одбрамбених положаја дуж већег дијела фронта.

Руска одбрана дуж око 1.000 километара дуге црте фронта издржала је вишемјесечну офанзивну кампању Украјине, која користи оружје које је допремио Запад.

Русија казнила Гугл с 50,8 милиона долара због лажне вијести о Украјини

Русија казнила Гугл с 50,8 милиона долара због лажне вијести о Украјини

Артиљерија, пројектили и напади беспилотним летјелицама доминирали су борбама посљедњих седмица јер су блато и снијег онемогућили кретање трупа.

"Мало је вјероватан значајан руски продор, а фронту карактеризира свеукупна стагнација", додало је британско министарство одбране.

Руски предсједник Владимир Путин изразио је увјерење да су западни савезници Кијева исцрпљени финансијски захтјевним ратом, што ће руским снагама омогућити да сљедеће године покрену нову офанзиву против слабијег противника. До велике акције руских трупа могло би доћи на прољеће.

Хаос у Украјини: Траже мобилизацију још пола милиона људи

Хаос у Украјини: Траже мобилизацију још пола милиона људи

Путин је у уторак поновио да Русија не намјерава одустати од својих циљева у Украјини.

Украјински предсједник Володимир Зеленски изразио је у уторак увјерење да ће Сједињене Америчке Државе одржати своје обећање и пружити Украјини додатну помоћ вриједну милијарде долара. Али, амерички Сенат поново ће гласати о пакету који укључује нову војну помоћ Украјини тек сљедеће године.

(Кликс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.