Terminal Matanzas

Zapalio se i treći rezervoar nafte na Kubi

  • Izvor: Srna
  • 08.08.2022.22:23

Treći rezervoar sa sirovom naftom zapalio se i srušio u glavnom terminalu Matanzas na Kubi, izjavio je danas lokalni guverner.

Vatra se proširila preko izlivene nafte iz drugog rezervoara, koji se zapalio prije dva dana. Ovo je najveća industrijska nesreća u Kubi u posljednjih nekoliko decenija.

Kubanske službe su postigle napredak u obuzdavanju požara tokom vikenda, nakon što je stigla pomoć iz Meksika i Venecuele, ali je kasno sinoć vatra počela da se širi iz drugog rezervoara, koji se srušio.

Matanzas je najveća kubanska luka za prijem sirove nafte i goriva. Nafta koja je ovdje uskladištena koristi se za proizvodnju električne energije na ostrvu.

Guverner provincije Matanzas Mario Sabines rekao je da požar liči na "olimpijski plamen" i da prelazi sa jednog rezervoara na drugi. On je dodao da se iznad čitavog područja podigao crni dim i da je situacija "komplikovana".

Kubanska državna televizija prati aktuelnu katastrofu uživo od subote, a na licu mjesta je neprestano i predsjednik Migel Dijaz-Kanel.

Tagovi: