Принцеза од Велса

Зашто је Кејт Мидлтон одлучила да призна да има рак?

  • Извор: Б92
  • 25.03.2024. 08:41

Кејт Мидлотн је показала велику храброст на дјелу, признавши да се бори са раком и пружајући подршку свим особама које пролазе кроз сличне здравствене проблеме.

Кјет Мидлтон је жељела да спријечи појаву нових теорија, те се директно обратила цијелој нацији и признала да се бори са карциномом. Упркос истини која је откривена, готово сваког дана појави се нека нова спекулација у које више нико, чини се, не вјерује. Међутим, друштвена мрежа "Икс", и тим који стоји на њеном челу заједно са власником Илоном Маском нашли су се на удару милиона људи, који се питају како је могуће да допуштају фрапантне објаве о принцези од Велса, без икаквих провјера и доказа.

Кејтин емотивни видео снимак на којем сједи на клупи у парку и говори свијету о својој дијагнози дирнуо је срца нације и требало је да оконча вишемјесечна махнита спекулисања о њеном здрављу. Међутим, нова теорија завјере је ту - одређени корисници "Икс" мреже тврде да је снимак урађен уз помоћу вјештачке интелигенције, а као разлог наводе да се Кејтин пругасти џемпер "наставља на клупи", као и да њен блистави вјеренички прстен "накратко нестаје“.

Угледни доктор довео у питање дијагнозу Кејт Мидлтон: Нема смисла

Угледни доктор довео у питање дијагнозу Кејт Мидлтон: Нема смисла

Са друге стране, Линда Иацарино, извршна директорка мреже "Икс", пружила је јавно подршку Кејт након њеног саопштења у петак увече. Њен захтјев за приватношћу, да заштити своју дјецу и дозволи јој да иде напријед (без бескрајних спекулација) изгледа као разуман захтјев за поштовање, написала је и додала да је било веома храбро снимити такав видео.

Ипак, неки су остали ужарени од бијеса због Линдиног твита и назвали су је лицемјером. Бивши новинар Би-Би-Сија Сајмон Мекој рекао је:

"Ваша платформа је коришћена за промовисање теорија завјере - и још горе. Ваше лицемјерје је запањујуће.“

Бивши шеф Твитера за Велику Британију и Европу Брус Дејсли рекао је за "Сандеј Тајмс" да је "озбиљније питање" како алгоритми мреже "Икс" промовишу непоуздани садржај.

"Примјетно је моћнији откако је стигао Илон Маск. Заправо, Маска није брига. Показао је да не размишља о посљедицама било чега што уради“, рекао је.

Још прије двије седмице одлучила да каже истину

Принцезина блиска пријатељица је рекла да је своју поруку о борби против рака написала "сама, врло брзо". На овакав потез се одлучила јер је хтјела да стане на пут свим теоријама завјере у жељи да што више заштити своју дјецу од додатног притиска.

Наиме, како се наводи, плански је видео објављен у петак. Уредница "Сун-а" Викторија Њутн је открила да се вријеме намјерно поклопило са посљедњим даном у школи Ламбрук у Беркширу прије ускршњих распуста за Кејтино троје дјеце, принца Џорџа (10), осмогодишњу принцезу Шарлот и принца Луиса (5).

"У ствари, колико сам разумјела, принцеза је донијела одлуку прије двије недјеље да ће дати ову јавну изјаву. За њу као мајку, приоритет је била заштита то троје дјеце. Није жељела да иду у школу, јер би их испитивали много више него што јесу. Већ су били 'на мети' у школи, тако да је њен план био да сачека посљедњи дан прије распуста“, саопштено је.

Прво оглашавање Кејт Мидлтон након што је открила да има рак

Прво оглашавање Кејт Мидлтон након што је открила да има рак

Кејт је у изјави навела да је из помоћ мужа објаснила ситуацију својој дјеци Џорџу, Шарлот и Луису, након што су претрпјели "огроман шок" због њене дијагнозе. Наиме, рекла да им је "да јој је добро и да је сваким даном све јача“ и да се "фокусира на ствари које ће јој помоћи да оздрави“.

У телевизијском обраћању будућа краљица је открила да јој је дијагностикован рак након успјешне операције абдомена у јануару и да су јој љекари савјетовали да се подвргне превентивној хемотерапији. Како су истакли са двора, принц и принцеза од Велса су "екстремно дирнути“ топлином и подршком јавности након Кејтиног саопштења о раку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)