Evropski rekord

Zastrašujuće fotografije: Pao grad od 19 centimetara!

  • 25.07.2023. 15:08

Zastrašujuće fotografije divovskog grada stižu iz sjeverne Italije.

Nevrijeme s gradom, koje se prijepodne prenijelo krajevima Slovenije, tokom noći se u još jačem obliku obrušilo na furlansko-julijsko područje. Na internetu se pojavila fotografija grada od 19 centimetara.

Zbog letova Eufora zabrana dejstvovanja protivgradnim raketama:

Zbog letova Eufora zabrana dejstvovanja protivgradnim raketama: "Neozbiljno"

Blaž Šter, meteorolog u Agenciji za zaštitu okoline, procijenio je da je kod mjesta Pordenone pao rekordan (za Evropu) grad. Na fotografiji je led veći od dlana. Komad bi trebao biti težak oko kilogram.

Tomas Pucik , istraživač u Evropskoj laboratoriju za oluje, napisao je na Twitteru da je ovaj grad oborio evropski rekord. 

Grad je bio centimetar veći u Vivianu u Južnoj Dakoti, gdje su komadi dostigli veličinu od 20 centimetara.

Nevrijeme napravilo haos u Banjaluci: Oboreno drvo, poplavljene ulice

Nevrijeme napravilo haos u Banjaluci: Oboreno drvo, poplavljene ulice

Kako javlja danas portal "Pordenone", prva oluja je ovim područjem prošla između 20.30 i 21.30 sati, a druga između 23.00 i 24.00 sata. Oba su uzrokovala ogromnu štetu.

Zabilježen je grad veličine 10 centimetara i jak vjetar s udarima od oko 100 kilometara na sat koji je zadao brojne glavobolje u saobraćaju. Mnogo je automobila potpuno uništeno, a zaustavljen je i željeznički promet na liniji Pordenone-Videm. Bez struje je ostalo 12 hiljada ljudi, prenosi "24Ur".

U Banjaluci padao led veličine oraha, nevrijeme napravilo kolaps u saobraćaju

U Banjaluci padao led veličine oraha, nevrijeme napravilo kolaps u saobraćaju

Ogromni grad padao je i u neposrednoj blizini Slovenije u okolini Vidma. Civilna zaštita pokrajine Furlanije-Julijske na svojoj je Facebook stranici objavila fotografije potpuno uništenih fasada kuća.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм