Portugal

Završena potraga za Medlin Meken

  • Izvor: Agencije
  • 26.05.2023. 08:36

Portugalska policija je završila novu potragu za britanskom djevojčicom Medlin Mekjn, koja je nestala u južnom portugalskom regionu Algarve prije 16 godina.

Policija je saopštila da će materijal pronađen tokom trodnevne operacije, uz pomoć njemačkih i britanskih kolega, sada biti analiziran, prenosi "BBC".

Njemački zvaničnici saopštili su sredinom 2020. godine da je 45-godišnji njemački državljanin, u medijima identifikovan kao Kristijan Brukner, koji je bio u Algarveu 2007. godine, osumnjičen u tom slučaju. 

Brukner je negirao umiješanost.

On se trenutno nalazi na izdržavanju sedmogodišnje zatvorske kazne u Njemačkoj zbog silovanja koje je počinio u Portugalu 2005. godine i pod istragom je zbog sumnje za ubistvo Meken, ali nije optužen. 


Ko je Medlin Meken: Nestala bez traga tokom porodičnog odmora

Ko je Medlin Meken: Nestala bez traga tokom porodičnog odmora

Trogodišnja Medlin iz Rotlija u Lesterširu bila je na odmoru sa porodicom u odmaralištu Oušn klab u Praja da Luz, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. maja 2007. godine.

Brukner je živio u blizini odmarališta Praja da Luz kada je porodica Mekan bila na odmoru.

Trenutno se nalazi u zatvoru u Njemačkoj zbog silovanja 72-godišnje žene 2005. godine u istoj oblasti gdje je nestala Medlin.  

Tagovi: