Мета наводно био и Буданов

Зеленски наредио чистку: Пуковници хтјели да га убију као ''поклон Путину''?

  • 24.06.2024. 15:47

Владимир Зеленски дао је одријешене руке шефу украјинске гарде да очисти редове од људи који је дискредитују, након што су двојица официра оптужена за завјеру за убиство високих званичника, пишу британски медији.

Служба државне безбједности (СБУ) саопштила је прошлог мјесеца да је ухапсила двојицу пуковника гарде оптужених да су сарађивали са Русијом на планирању убиства Зеленског и других званичника, укључујући шефа војне обавјештајне службе Кирила Буданова, наводи Гардијан.

Пожар у предузећу радиоелектронске одбрамбене индустрије: Људи заробљени у згради

Пожар у предузећу радиоелектронске одбрамбене индустрије: Људи заробљени у згради

Државна гарда врши обезбјеђење високих службеника украјинске владе.

Убиство Зеленског је било замишљено као "поклон" Владимиру Путину, руском предсједнику, који је пети пут инаугурисан у Кремљу прошлог мјесеца, саопштила је СБУ.

Дали борбене авионе Украјини, па се покајали

Дали борбене авионе Украјини, па се покајали

Представљајући у понедјељак особљу пуковника Олексија Морозова, Зеленски је рекао да је његов главни циљ да осигура да се само они који своју будућност виде у Украјини придруже агенцији.

- И, наравно, служба мора бити очишћена од сваког ко није на страни Украјине или дискредитује службу државне страже - написао је он на Телеграму.

Украјина на ивици банкрота

Украјина на ивици банкрота

Зеленски је отпустио Серхија Руда у мају, два дана након што је СБУ привела запослене у агенцији за које је рекла да су радили за руску Федералну службу безбједности и одавали повјерљиве информације.

Пратите нас и путем Вибера