Predsjednik Ukrajine

Zelenski: Nisam znao za planiranje napada na "Sjeverni tok"

  • Извор: СРНА
  • 08.06.2023. 15:34

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski tvrdi da nije znao za zavjeru ukrajinskih vlasti da se raznesu gasovodi "Sjevernog toka".

Plan Ukrajinaca navodno je saznala jedna od evropskih zemalja, koja je o tome obavijestila Vašington.

Zelenski je naglasio da on, kao predsjednik, izdaje naređenja i da "ništa od toga nije uradila Ukrajina", te da on nikada ne bi učinio tako nešto, piše "Raša tudej".

Više osoba privredeno zbog pucnjave na Sokocu, razmatra se pritvor za jednog osumnjičenog

Više osoba privredeno zbog pucnjave na Sokocu, razmatra se pritvor za jednog osumnjičenog

"Nisam ništa znao, to je 100 odsto tako. Rekao sam da nam pokažu dokaze, ako je naša vojska to učinila", izjavio je Zelenski.

List "Vašington post" je, na osnovu neplanirano objavljenih povjerljivih dokumenata Pentagona, objavio tekst o nagovještajima da je Ukrajina raznijela gasovode.

Šmeker i gospodin! Đoković izveo Alkarasa na večeru (FOTO/VIDEO)

Šmeker i gospodin! Đoković izveo Alkarasa na večeru (FOTO/VIDEO)

U tekstu se tvrdi da je misiju predvodio komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji, kojem je predata komanda kako "Zelenski ne bi znao za operaciju i mogao iskreno da negira umiješanost".

Sposobnost Zelenskog da kontroliše sopstvene tajne službe ranije je dovođena u pitanje u nekoliko procurjelih dokumenata Pentagona. U jednom od dokumenata navodi se da SAD vjeruju da ukrajinski agenti, koji su odgovorni za napad na ruski radar u Bjelorusiji u martu, nisu obavijestili predsjednika o svojim planovima.

Пратите нас и путем Вибера