"Demokratija"

Zelenskog niko ne smije da kritikuje: Smijenjen ambasador u Londonu koji se drznuo!

  • Извор: Агенције
  • 21.07.2023. 11:09

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski smijenio je ukrajinskog ambasadora u Velikoj Britaniji Vadima Pristajka, javlja Rojters.

U predsjedničkom ukazu ne navodi se razlog za smjenu ambasadora, ali je naglašeno da je Pristajko smijenjen i sa funkcije predstavnika Ukrajine u Međunarodnoj pomorskoj organizaciji.

Bivši pukovnik: Zelenski u očaju, izgubio 26.000 ljudi, od vojske neće ništa ostati

Bivši pukovnik: Zelenski u očaju, izgubio 26.000 ljudi, od vojske neće ništa ostati

Britanski "Independent" piše da je Pristajko zaprepastio vlasti u Kijevu nakon što je javno kritikovao Zelenskog.

On je optužio ukrajinskog predsjednika za "nezdrav sarkazam" kada je odgovorio britanskom ministru odbrane Benu Volasu koji je rekao da Ukrajina ne bi trebalo da gleda na London i zapadne saveznike kao na "Amazon".

Ruski prankeri

Ruski prankeri "nasamarili" bivšeg državnog sekretara SAD, mislio da priča sa Zelenskim

- Ne mislim da je u pitanju zdrava vrsta sarkazma kada predsjednik Zelenski kaže 'svako jutro ćemo se buditi i zvati Bena Volasa da mu se zahvalimo'. Mislim da ne treba da pokazujemo Rusima da postoji neki problem između nas. Radimo zajedno, Ben me može nazvati i rijeći mi šta god želi - rekao je Pristajko za Skaj njuz.

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas poručio je Kijevu da njegova država nije "Amazonova" služba za isporuku oružja i da bi bilo mudro da Ukrajina svojim saveznicima pokaže zahvalnost, zbog čega mu je Zelenski poručio da je spreman da se zahvaljuje Volasu svakog jutra.

Osvetnički udar na Nikolajev: Rusija uništila bazu ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika?

Osvetnički udar na Nikolajev: Rusija uništila bazu ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika?

"Ne znam šta je želio da kaže i kako drugačije da izrazim zahvalnost. Mogli bismo, ujutru kada ustanemo, da se zahvalimo lično ministru", rekao je ironično Zelenski.

Пратите нас и путем Вибера