Trener

Željko Obradović poslao poruku navijačima Partizana

  • 29.04.2023. 17:30

Košarkaši Partizana su napravili podvig, pošto su u Madridu poveli protiv Reala sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Sjenku na njihov uspjeh je bacila tuča, koja se dogodila na minut i po do kraja drugog meča, a koju je izazvao Serhio Ljulj, kada je, u već beznadežnoj situaciji za svoj tim, faulirao kapitena crno-bijelih Kevina Pantera, piše Sportal.

Poslije toga je nastala opšta tuča i svi igrači oba tima, izuzev Rudija Fernandesa, su se našli na terenu, pa, prema pravilima, meč nije mogao da bude nastavljen već je završen rezultatom koji je tada pisao na semaforu – 80:95 za Partizan.

Scene iz Vizink centra su obišle svijet, a odmah su se pojavili komentari kakav će doček biti priređen Madriđanima u trećoj utakmici u Beogradu, kada u utorak od 20:30 istrče na parket Štark arene.

Stojković pomogao Partizanu da plati porez državi

Stojković pomogao Partizanu da plati porez državi

Trener crno-belih Željko Obradović je odmah na konferenciji poslije meča pozvao navijače da navijaju fer i sportski i da budu dobri domaćini gostima iz Madrida, što je ponovio još jednom.

– Šta bih ja volio – da naši navijači shvate da je ovo dio sporta, igrači su pričali između sebe i na tome treba da se završi. Mi smo u ove dvije utakmice naišli na fenomenalno gostoprimstvo Reala. Mislim da i mi u Beogradu to treba da uzvratimo, da se nijedan igrač, član stručnog štaba ili navijač Reala ne osjeća neprijatno, nego da iz Beograda pošaljemo sliku kakva je uvijek bila na našim utakmicama – bio je jasan devetostruki osvajač Evrolige.

Najdeblji kraj u incidentu je izvukao Partizanov Dante Egzum, koji je poslije rvačkog zahvata Geršona Jabusela ostao povrijeđen.

Grk bijesan zbog kazni Realu i Partizanu: Treba li da počnem udarati ljude

Grk bijesan zbog kazni Realu i Partizanu: Treba li da počnem udarati ljude

Disciplinska komisija Evrolige je dan poslije meča saopštila ko će i koliko biti kažnjen, pa Geršonu Jabuseleu sljedi suspenzija od pet utakmica, Panter je kažnjen sa dvije, a po jedan meč će morati da protuste Matijas Lesor iz Partizana i igrač Reala Gabrijel Dek.

Pratite nas i putem Vibera

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм