Ухапшена

Жена закаснила на лет, па трчала по писти како би зауставила авион

  • Извор: Радио Сарајево
  • 03.11.2023. 16:02

Жена је ухапшена након што је наводно улетјела на писту на аеродрому у Канбери (Аустралија) у очигледном покушају да заустави лет који је требао да крене без ње.

Цијели инцидент је забиљежен камером док је жена наводно протрчала поред аеродромског осигурања на писту и пришла авиону, машући пилоту да је пусти на "QantasLink" лет за Аделаиде.

Жена је ухапшена од стране Аустралијске федералне полиције (АФП) у сриједу,1. новембра, у 19.30 сати.

Свједоци су гледали са капије док се догађај одвијао, изненађени што је нико није зауставио. "Људи су били помало збуњени, чинило се да не знају шта да раде, то је било чудно", рекао је Денис Билик, који је снимио инцидент, за 9News. "Питали смо се: 'Хоће ли је ико зауставити?'"

Још један свједок, Симон Халес, рекао је: "Покушавала је дозвати пилота, покушавала је привући његову пажњу и скочити, било је бизарно."

Халес се обратио на Фејсбуку након инцидента изражавајући своју забринутост. "Дама која је пропустила свој лет очигледно је мислила да га још увијек може ухватити", стајало је у објави.

"(Она) је гурнула особље на вратима, трчала низ писту и пришла авиону. Срећом, пилот је био упозорен или ју је примијетио и искључио мотор."

Летови на аеродрому су каснили око 10 минута. Сви операције су сада враћене у нормалу. АФП је рекао да ће пружити више детаља "у одговарајуће вријеме".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.