Osveta u Velsu

Zločinac ubijen ne istom mjestu gdje je prije 33 godine ubio bebu

  • 08.08.2018.21:35

Dejvid Gaut (54) pronađen je mrtav u svom domu u Nju Tredegaru u Velsu, a prema pisanju lokalnih medija, policija još nije utvrdila uzrok smrti.

Troje ljudi je uhapšeno zbog sumnje da su počinili ubistvo. Međutim, Dejvid Gaut poznat je cijelom svijetu zbog zločina koji je počinio prije mnogo godine.

On je proveo 33 godine u zatvoru zbog mučenja i brutalnog ubistva 17-mjesečnog sina njegove tadašnje djevojke 1985. godine. Tada 21-godišnji Gaut je ubio Či Ming Šeka, dok mu je majka bila napolju. Skrivao je tijelo i sve namjestio kao da se radi o nesrećnom slučaju.

Sudija koji ga je osudio je izjavio da je ovaj slučaj "najgori zločin ikada u zemlji".

"Ubijena žrtva bila je nevina beba, a tokom istrage ustanovljeno je da nije samo ubijena, već i mučena", izjavio je tada sudija.

Gaut je prije samo nekoliko mjeseci oslobođen, pa se vratio u svoj dom u Nju Tredegeru. Komšije su za tamošnje medije izjavile da je svima priznao da je ležao u zatvoru, ali da nije priznao šta je tačno uradio.

"Prvo nam je rekao da je bio u zatvoru zbog nečega što nije uradio, a onda je priznao da je prije mnogo godina nekoga upucao. Međutim, mi smo znali da to nije istina. Svi su znali da je ubio bebu i svi su pričali o tome", rekao je jedan od komšija.

Policija je izjavila da se, prije nego što dođe do puštanja osobe koja je počinila krivično djelo, procenjuje da li je smještaj u kome će osoba boraviti nakon izlaska iz zatvora rizičan ili ne.

"Istraga je u toku, nemamo komentar", rekao je portparol policije.