Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske

Čubrilović za ATV: Spletom okolnosti sam ponovo prihvatio poziciju ministra

  • Izvor: ATV
  • 15.02.2023. 21:00

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, gostujući u ATV-ovoj emisiji Imate riječ, rekao je da se njegovim ponovnim dolaskom na funkciju ministra, nakon osam godina, ušlo u projekte koji su se njegovim odlaskom i nastavili.

Čubrilović kaže da se to odnosi na izgradnju autoputeva, riješavanje pitanja željeznica koja je sada u jednoj fazi koja je veoma zahtijevna, riječ je retruktuiranju koje se radi zajedno sa Svjetskom bankom.

On kaže da je, što se tiče mreže autoputeva, intenzitet na zavidnom nivou te da to ne zavisi svaki put samo od aktivnosti resora ili Vlade Republike Srpske nego nekih spleta međunarodnih okolnosti i političkih prilika.

"Svakako, javnosti je poznato da je potpisan koncensioni ugovor za izgradnju autoputa Banja Luka - Prijedor i moram reći da je taj ugovor koji je potpisan 2018. godine proglašen među pet najboljih koncensionih ugovora u Evropi koje je potpisala neka Vlada sa nekom kompanijom", rekao je Čubrilović za ATV.

Čubrilović je rekao da mnoge stvari mogu da se još unaprijede.

"Ima mnogo prostora da se sve to unaprijedi u globalu, ne pojedinačno", kaže Čubrilović.

Na pitanje glavne i odgovorne urednice informativnog programa ATV-a Milijane Kos zašto je opet prihvatio poziv da bude ministar, Čubrilović kaže: "Splet okolnosti".

"Nisam mogao da se nađem po strani, a da ne prihvatim neku od tih obaveza. Prije svega zbog ljudi sa kojima sa sve ovo vrijeme radio, sarađivao, i koji su očekivali da nastavim neki svoj agažman", rekao je Čubrilović.

On je rekao da je odlučivao lično, i samo o sebi, sigurno to ne bi bio.

Na pitanje u kakvim je odnosima sa predsjednikom Dodikom jer je postojala priča, kada je osnivao partiju, da je to bilo u dogovoru sa njim, Čubrilović kaže da to nije istina te da je njihov odnos profesionalan.

"Sa predsjednikom Dodikom sam u veoma konkretnim odnosima, ta saradnja je na nivou poslovne saradnje, profesionalnog odnosa i veoma korektna", jasan je Čubrilović.

Cijelo gostovanje Nedeljka Čubrilovića u emisiji Imate riječ, pogledajte u prilogu.