Spomenik srpskim žrtvama

Oskrnavljen spomenik srpskim žrtvama na Garavicama kod Bihaća

  • Извор: АТВ
  • 14.03.2023. 14:18

Spomenik u spomen području na Garavicama kod Bihaća, podignut u znak sjećanja na srpske žrtve koje su ustaše ubile tokom Drugog svjetskog rata, oskrnavljen je, objavilo je Udruženje Jadovno 1941.

Kako su naveli, uz spomenik je napravljeno improvizovano sklonište za pse.

Ovo je za ATV potvrdio i predsjednik Udruženja Jadovno 1941. Dušan Bastašić rekavši da to predstavlja ne samo skrnavljenje spomenika, nego je to uvreda i ruganje žrtavama i njihovim potomcima.

„To ne predstavlja samo običan, nepromišljen i uvredljiv gest, nego gledajući na kontekst proteklih mjesec dana u BiH, pokazuje još jedan dokaz da se omalovažavaju i diraju srpske žrtve iz Drugog svjetskog rata. Nije to samo znak antisrbizma, već i jasan znak antisemitizma pošto na stratištu Garavica, gdje je ubijeno ne manje od 12.000 ljudi, ubijen je i određeni broj Jevreja“, rekao je Bastašić za ATV.

On je podsjetio da su tu 1941. godine ubijeni Srbi sa područja Bihaća i zapadne Bosne, te dodaje da tu leže tijela nekoliko hiljada ljudi sa područja Ličkog Petrovog sela i sela oko Plitvičkih jezera.

On je izrazio nadu da će neko od nadležnoih djelovati na primjeren način da se sklonište ukloni i da se tako nešto više ne ponovi.

Podjsetimo, ATV je ranije pisala da se Spomen-područje Garavice ne održava adekvatno te da je po njemu razbacano smeće. Opširnije čitajte na OVOM LINKU

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.