Mustafa Ružnić

Premijer USK o skrnavljenju spomenika na Garavicama: Riješićemo problem

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2023. 14:28

Premijer USK Mustafa Ružnić oglasio se nakon skrnavljenja spomenika srpskim žrtavama na Garavicama kod Bihaća rekavši da će riješiti problem.

"Ono što bude sa naše strane, poduzećemo mjere koje trebamo poduzeti. Ne možemo se ne poštovati”, rekao je Ružnić za N1.

Podsjetimo, ATV juče je objavila da je kod spomenika na Garavicama napravljeno improvizovano sklonište za pse.

Dušan Bastašić, predsjednik Udruženja Jadovno 1941. koje je objavilo fotografije, rekao je za ATV da to predstavlja ne samo skrnavljenje spomenika, nego je to uvreda i ruganje žrtavama i njihovim potomcima.

„To ne predstavlja samo običan, nepromišljen i uvredljiv gest, nego gledajući na kontekst proteklih mjesec dana u BiH, pokazuje još jedan dokaz da se omalovažavaju i diraju srpske žrtve iz Drugog svjetskog rata. Nije to samo znak antisrbizma, već i jasan znak antisemitizma pošto na stratištu Garavica, gdje je ubijeno ne manje od 12.000 ljudi, ubijen je i određeni broj Jevreja“, rekao je Bastašić za ATV.

Nakon našeg članka, reagovao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je najoštrije osudio skrnavljenje spomenika.

"Najoštrije osuđujem skrnavljenje spomenika u Garavicama, kod Bihaća, koji je podignut srpskim žrtvama koje su ustaše pobile tokom Drugog svjetskog rata. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da u Federaciji BiH unište spomenike koji govore o srpskim stratištima na tom području", napisao je Dodik na Twitteru.

Spomenik u spomen području u Garavicama kod Bihaća podignut je u znak sjećanja na srpske žrtve koje su ustaše ubile tokom Drugog svjetskog rata.

PROČITAJTE JOŠ:

Oskrnavljen spomenik srpskim žrtvama na Garavicama kod Bihaća

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок