Italija

Prodaje se veličanstven zamak i dio sela, cijena "sitnica"

  • Извор: АТВ
  • 15.12.2022. 05:30

Da li ste ikada sanjali da posjedujete vlastiti zamak u prelijepom regionu Italije.

Zamislite samo - hodate duž njegovih utvrđenih zidina poput monarha koji posmatra svoje kraljevstvo?

Za manje od cijene gradske kuće u centru Londona ili stana u potkrovlju u istorijskom centru Rima- taj san se sada može ostvariti.

Srednjovjekovni zamak i zaselak Seraval, na pola puta između Modene i Bolonje u sjevernoj italijanskoj regiji Emilia Romanja, na prodaju je za 1,9 miliona evra piše "CNN".

I to nije najbolje, oko cijene je moguće pregovarati kažu u posredničkoj agenciji.

Imanje, koje se sastoji od raznih zgrada i dijela sela, nalazi se u parku od 14.000 kvadratnih metara.

"Ne samo da je vrlo jeftin, otprilike do 1.000 evra po kvadratnom metru, već ima ogroman potencijal i kao privatno, tiho sklonište za isključivanje ili kao investicija da se pretvori u odmaralište", rekao je za "CNN" Paolo Đakopini iz "Immobiliare Giacopini", agencije za nekretnine koja se bavi prodajom.

Imanje uključuje veličanstvenu palatu iz 18. vijeka pod nazivom Palazzo Boccadiferro, u kojoj povremeno žive sadašnji vlasnici.

Sadašnji vlasnici žive u dvorcu tokom ljetnih mjeseci, kaže Đakopini, tako da je već useljiv sa grijanjem, kuhinjom, komunalijama, kaminom, nekoliko spavaćih soba i kupatila.

Seraval je prožet istorijom. Utvrđenje je vijekovima bilo u središtu teritorijalnih sukoba i bitaka protiv osvajača i susjednih feuda.

Ipak, ima i jedna loša vijest. Jedna priča kaže da imanje proganjaju gospodar ubica i duhovi žena koje je brutalno istjerao.

Budući da je dvorac pod nadzorom regionalnih umjetničkih vlasti, postoje ograničenja za radikalne strukturne promjene kao što je pretvaranje kupaonice u spavaću sobu, ili obrnuto.

Dok je dvorac besprijekorno očuvan, ostali dijelovi posjeda, poput vidikovca, izgrađenog 1227. godine i modifikovanog 1523. godine, možda će zahtijevati nekoliko popravki.

Legenda kaže da je zamak ugostio Karla Velikog na putu za Rim da se kruniše za cara u devetom vijeku.


Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.