Sramno

Hodža Štulanović udario na 9. januar: "Genocidna tvorevina okoćena tog dana“

 • Извор: АТВ
 • 06.02.2023. 21:20

Profesor Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, teolog i hodža Muhamer Štulanović krenuo je sličnim stopama kao i imam iz Kozarca samo što je Štulanović udario na Republiku Srpsku i njen rođendan - 9. januar.

"Ovdje u džamiji, braćo, a to je surova realnost i mnogih pojedinaca po našim džamijama i džematima, i sa nama sjedi neko ko je pojedinačno baš zbog te genocidne tvorevine koja se okotila i zaživila tog 9. januara, u vidu genocidne tvorevine 'er es', dana kojeg oni slave, neko je ostao bez 17 članova najbliže rodbine. Koji se, pazite to, nisu izgubili, kako se to zamumuljeno govori i predstavlja, nego su svi pobijeni i poklani samo iz razloga što nisu bili Srbi“, rekao je on okupljenim vjernicima.

Na objavljenom snimku Štulanović Republiku Srpsku više puta naziva "genocidnom". Isto tako, on poziva okupljene da nešto učine po tom pitanju.

"Danas neću čitati vala ni reisovu, ni muftijinu hutbu, niti nekog našeg alima, što je naša praksa", rekao je Štulanović.

On je dalje, kako tvrdi, pročitao ispovijest jednog profesora Srbina koji je govorio o zločinima nad Bošnjacima.

"Milorad Dodik je došao je nadomak Sarajeva svojim paradiranjem, zveckanjem oružjem i da sada može, došao bi na Baščaršiju transporterima da zauzme Sarajevo... Neko je zbog te tvorevine izgubio majku, sina, ženu..Nisu oni njih izgubili, nego su ih Srbi poklali“, rekao je, između ostalog, Štulanović.

Kada je pročitao ispovjest, Štulanović je dodao:

"Braćo, ako vam se nije nešto prevrnulo u stomaku od slušanja ovakve srpske aktivnosti, onda dovoljno ne shvatamo šta mogu uraditi naše komšije. Evo zbog čega svakom Bošnjaku treba da se gadi ovaj pridjev 'srspki' i sve ono što predstavlja 'er es'“, kazao je Štulanović.


Podsjećamo, prije nekoliko dana glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u prijedorskom naselju Kozarac Amir Mahić tokom vjerske službe u Kozarcu Svetom Savi pripisao je fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) sektaštvo.

Mahić je rekao da je Sveti Sava bio "veoma kontroverzna ličnost", da je to "jedan od činovnika SPC" i da je "laž da je prosvetitelj", objavljeno je u videu sa te službe na lokalnom portalu "kozarac.eu".

"Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovde dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta", rekao je glavni imam iz Kozarca vjernicima na Savindan, 27. januara.

Povezana vijest:

"SPC je sekta, Svetosavlje se temelji na fašizmu" - Pogledajte skandalozan govor imama iz Kozarca

Dodik: Imam iz Kozarca povrijedio sve Srbe

Međureligijsko vijeće u BiH osudilo govor imama iz Kozarca

Imam iz Kozarca se izvinio za izgovorene riječi

IZ BiH pokreće postupak protiv imama koji je SPC nazvao sektom


 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.